CENTRO SOCIO SANITARIO “NUOVO PICCHIO”

Cotto d’Este and Blustyle surfaces were chosen by the Mario Cucinella Architects firm to cover the exterior and some indoor spaces of the “Nuovo Picchio” Social Health Centre building in San Felice sul Panaro, in the province of Modena.

 

One of the projects implemented thanks to the “Nuova Polis” trust, which, after 30th May 2012, following the second tremor of the earthquake that struck several municipalities in Emilia Romagna, saw the presidents of Confindustria, Confservizi, CGIL, CISL and UIL come together and launch a solidarity fund for those affected by the earthquake, the “Nuovo Picchio” Centre for disabled people is the result of a collective effort that led to the construction of four other buildings.

 

The ventilated façade features Cotto d’Este surfaces from the Black-White collection.

Among the solutions in the Kerlite 5plus Ultrawhite range, 2,300 sq m was used for the outer covering with a silk finish, which guarantees an attractive silk effect. For an additional 150 sq m – also on the external façade – a glossy finish was chosen which, thanks to a light patina effect, remains soft and captivating and is characterized by a surprising shiny effect for absolute white. For both finishes, the size of the slabs is 100×300 cm with a thickness of 5.5 cm.

 

Inside the building, for the floor coverings, the Mario Cucinella Architects firm chose the Blustyle’s Blutech collection by Cotto d’Este, in the natural Anthracite colour.

 

Photo credits: Daniele Domenicali

Please note that this website uses “session cookies” to enhance the internet experience, as well as “cookies analysis” for data analysis and “third party cookies”. You can get more details and block all or some of these cookies, on the detailed information link (click here).
If you continue with the navigation on this site, it is implied that you express your consent to the use of these cookies.